archive.php Composició per a medis audiovisuals i multimèdia. « marcdalmases.com
logo

Composició per a medis audiovisuals i multimèdia.

L’ofici de compositor de música per a productes audiovisuals i multimèdia està a cavall de vàries disciplines molt diferents. Per un costat cal conèixer les tècniques d’orquestració clàssiques. Encara que molts cops se’ns demana que treballem amb sons de síntesi electrònica, aquests comencen a funcionar quan ho fan melodia, harmonia i orquestració. El control de la instrumentació, tant de formacions orquestrals “clàssiques” com de bandes “modernes”, tant de gran format com de petit format, fa que els sons inerts d’un sintetitzador o d’un sampler prenguin un alè de vida. Per altre costat cal conèixer molt be el tipus de producte al que anirà destinada la música. Aquest coneixement pressuposa:

  • Coneixement del llenguatge audiovisual. Hem de pensar que la música estarà al servei d’unes imatges per tant cal tenir present quina serà la funció de la música en cada moment.
  • Coneixement del medi tècnic. Cada producte tindrà unes característiques tècniques que ens condicionaran la concepció de la banda sonora. Aquestes peculiaritats aniran molt lligades a la possible interactivitat amb l’usuari i el suport o canal per al qual aquest serà distribuït.

 

Música de concert i espectacles.

 

Música sincrònica amb la imatge i interacció multimèdia. Referències ètniques. Composició musical, disseny de so i efectes.

 

Grans històries. Del drama a l’aventura. Música orquestral.

 

Jazz i Latin.

 

Logos. Música sincrònica i efectes de so.

 

Documentals. Petit format i música ambiental.

 

Publicitat.

 

 

Música per als més menuts.

 

Interacció multimèdia. Efectes d’encert i error. Adaptació dels loops i punts de sincronia.